Møt to av våre dyktige lærlinger!
I Rupro er vi opptatt av å skape gode arbeidsmuligheter for unge. Vi trenger dyktige fagfolk også i fremtiden – som er med på å utvikle oss og som sørger for at vi fortsetter å levere produkter av høy kvalitet. Derfor tar vi hvert år inn nye lærlinger og det er gode muligheter for fast ansettelse etter lærlingperioden.
Vi har tatt en prat med to av våre unge kollegaer som har startet karrieren sin hos oss.
Ole-Johan, 20 år | Lærling
Den 20 år gamle gårdsgutten Ole-Johan startet på landbrukslinja på videregående, men etter et halvt år fant han ut at han ville skifte retning. I dag er han lærling som platearbeider hos Rupro.
— I fabrikken jobber vi på forskjellige stasjoner og alle har ansvar for et steg i ferdigstillingen av produktene. Kun to uker etter at jeg startet som lærling, fikk jeg ansvaret for hovedmaskinen som knekker stålplatene før de går videre til sveisestasjonen, forteller Ole-Johan, og legger til:
— Det var stas å få ansvar så tidlig. I Rupro stoler de på deg, du får prøve og feile, og ingen spørsmål er dumme.
Han synes det er artig å kunne se et produkt han har vært med på å lage, ute hos kunde når det er ferdig montert.
— Det er spennende å se et produkt som du har laget på fabrikken, ferdig installert på en restaurant – alt fra en enkel bardisk til komplett interiør. Rustfritt stål kan brukes til utrolig mye forskjellig og det er egentlig bare kreativiteten som setter grenser – så vi får lage veldig mange forskjellige ting på fabrikken, og alt er skreddersøm.
Ole-Johan trives godt med arbeidshverdagen i Rupro, men det er særlig et par ting han setter litt ekstra pris på.
— Det aller beste med å jobbe i Rupro er de trivelige folka jeg jobber med. I tillegg har vi en knakende god kantine som serverer masse deilig mat. Det er ekstra hyggelig at alle ansatte, både fra fabrikken og kontoret, kan samles og spise lunsj sammen – det påvirker det sosiale miljøet veldig positivt og fungerer som et naturlig samlingspunkt.
Nå har Ole-Johan vært lærling hos Rupro i snart ett år, og læringskurven har vært bratt. Han er likevel sulten på nye utfordringer og ny kompetanse.
— Til nå har jeg stort sett jobbet på knekkemaskinen, men i Rupro er det rom for å lære seg andre stasjoner og få nye oppgaver etter hvert som man lærer. De tilbyr kursing i ulike maskiner slik at du får flere bein å stå på og kan utføre enda flere og varierte oppgaver i fabrikken.
— Etterspørselen etter produktene vi lager er stor og vi går aldri tom for arbeid. Det er alltid nok å gjøre og det blir aldri kjedelig.
Ragnhild, 22 år | TIG-sveiser
22 år gamle Ragnhild fra Løkken jobber i dag som sveiser hos Rupro. Hennes første møte med arbeidsplassen var på jobbskygging i 10. klasse, hvor hun var utplassert hos Rupro og fikk prøve sveising for første gang.
— Egentlig skulle jeg bli bilmekaniker, men læreren min på videregående skrøt sånn av sveisinga mi. Jeg likte godt å holde på med sveising, så da endte jeg opp med å velge den retningen i stedet.
Hun startet som lærling hos Rupro i 2019. Etter å ha tatt fagbrevet i 2021, jobbet hun ett år i barnehage før hun kom tilbake til Rupro i 2022.
— Jeg tok en liten pause fra sveisinga for å kjenne etter hva jeg ville. Da jeg fikk en forespørsel om å bli med på et prosjekt hvor vi skulle sveise rundt 30 000 rør, takket jeg lett ja. Prosjektet førte til fast ansettelse som TIG-sveiser, forteller Ragnhild.
I dag jobber hun hovedsakelig med storkjøkkenproduksjon, og trives svært godt med det.
— Det er veldig artig å tenke på at det jeg står og lager her på fabrikken blir tatt i bruk andre steder. Jeg husker da jeg lagde kjøkkeninnredningen til nye Jordbærpikene som skulle åpne på Røros. Venninna mi er kjøkkensjef på Jordbærpikene på Orkanger, og skulle være med på åpningen. Hun synes det var veldig gøy at venninna hennes hadde laget kjøkkenet.
Per dags dato er Ragnhild den eneste jenta i fabrikken hos Rupro, men trivselen påvirkes ikke av den grunn.
— At jeg er den eneste jenta i fabrikken er ikke noe problem i det hele tatt. Det hadde jo selvfølgelig vært hyggelig om det startet flere jenter, men vi jobber sammen som et team og det har ikke noe å si om du er mann eller dame. Det er jo generelt ganske få damer i bransjen, men det blir stadig flere, forteller Ragnhild.
Når Ragnhild startet på videregående, var hun litt nervøs for å havne i klasse med bare gutter. Derfor var det ekstra hyggelig med to andre jenter i klassen.
— Jeg anbefaler virkelig flere jenter å velge de typisk mannsdominerte yrkesretningene om du har vurdert det – ikke velg det samme som venninna di bare fordi hun gjør det, sier Ragnhild, før hun avslutter:
— Hvis du vil begynne med sveising får du en veldig spennende og variert arbeidsdag, og du får lage mange ulike skreddersydde produkter helt fra bunnen av. Hos Rupro er ingen dager like og det er masse rom for utvikling.
Vil du vite mer om Rupro som arbeidsplass eller er interessert i å være lærling hos oss? Slå på tråden på tlf. 72 49 89 00 eller send en e-post.