5-stjerners Rupro-kjøkken på Britannia

De som har fulgt serien om oppussingen og åpningen av ærverdige Britannia Hotell har nok fått noen glimt av løsningene vi har levert til Trondheims nye hotellstolthet. Vi i Rupro er stolte over å ha levert kvalitetsløsninger i rustfritt stål til alle kjøkken på hotellet. Her kan du lese mer om leveransen vår:

Det finnes ikke et bedre kjøkken i hele Norge, sier administrerende direktør ved Britannia Hotell, Mikael Forselius. Myhrvold Storkjøkken har brukt Rupro AS som underleverandør på Britannia, og sammen har de levert alle kjøkken på Trondheims nye hotellstolthet.

Nå har vi totalrenovert et signalbygg som har stått støtt i Trondheim i 150 år. Kvalitet gjennomsyrer hotellet. Nå er det klart for 150 nye år, sier Forselius.

Da ærverdige Britannia Hotell skulle løftes fra å være et 4-stjerners hotell, til et 5-stjernershotell i internasjonal klasse – ble det valgt høy kvalitet ned til minste spiker. Her har HENT som totalentreprenør gjort en fantastisk jobb.

Kjøkkenene er i likhet med resten av hotellet gjennomsyret av førsteklasses kvalitet.

I samarbeid med Myhrvold har vi levert rustfritt stål til hovedkjøkkenet, Speilsalens hoved- og anretningskjøkken, kjøkkener i restaurantene Jonathan og grovkjøkkenet samt Brasseriet. I tillegg er det levert to multikjøkken. Det ene ble levert til cocktailbaren, og det andre til den eksklusive tårnsuiten. De bunnsolide kjøkkenløsningene er alle laget i skreddersøm ned i minste detalj.

Administrerende direktør ved hotellet, Mikael Forselius, har selv bakgrunn som kokk og kjøkkensjef. Det betyr at han har klare tanker om hva et godt kjøkken er – og hva som kreves for å bygge det.

— Både hotellet og kjøkkenene er bygget med et evighetsperspektiv – de skal vare lenge.

Bilde 1

Buffetlinjen er fleksibel å sette opp og rydde vekk – samtidig passer den estetisk sett inn i uttrykket til 5-stjernershotellet.

På buffetlinja skal det kunne serveres 300 frokoster, for så å være helt ryddet bort 10 minutter senere. For å få til noe slikt må vi ha leverandører som evner å skreddersy nøyaktige, kreative og slitesterke kjøkkenløsninger, sier Forselius. 

Og nettopp skreddersydde løsninger er det mange av på nye Britannia. 

Rupro har blant annet laget lister og dørkarmer i rustfritt stål – i tillegg til spesialtilpasset veggbekledning. Disse små detaljene utgjør sammen en stor forskjell når kjøkkenet skal brukes mye og holde lenge. Totalt sett er det lagt ned over 1500 kvadratmeter med rustfri veggbekledning på hotellet – noe som tilsvarer rundt to hele fotballbaner med stålplater.

Bilde 4

Rustfritt stål så langt øyet rekker: Britannia-kjøkkenet er ekstremt enkelt å rengjøre. Det er også lagt mye arbeid inn i logistikken på kjøkkenet.

Underveis i prosjektet har tegningene av de ulike kjøkkenene endret seg mange ganger.

— Prosjektlederne til Myhrvold og Rupro er begge tidligere kokker. For oss har det betydd ryddig kommunikasjon, at de har forstått nøyaktig hva vi ønsker oss – og at de har kunnet videreformidle dette på våre vegne til entreprenør og interiørarkitekt.

— De har vært fenomenale. De har lyttet, vært hands on og et viktig bindeledd mellom oss og entreprenøren. De har sørget for at vi har fått akkurat det kjøkkenet vi ønsket oss, sier Forselius.

— Det har vært mange sene kvelder – men teamet har stått på og kommet i mål på tross av mange uforutsette endringer.

Bilde 3

Av og for kokker: Kjøkkenet fungerer nå som arbeidssted for et varierende antall kokker. På det meste er det flere titalls kokker i sving, mens det i rolige perioder er et likte effektivt arbeidsmiljø for en håndfull kokker.

Hovedkjøkkenet er arbeidsstedet for over 30 kokker på sitt travleste. Samtidig skal storkjøkkenet oppleves som et like godt arbeidssted på en mandagsmorgen der det bare skal serveres 50 frokoster. At kjøkkenet er fleksibelt er med andre ord helt avgjørende.

Et perfekt kjøkken består av solide og gjennomtenkte materialer, er tett og sømløst slik at det er enkelt å holde rent, det må ha en intuitiv og effektiv logistikk og være ergonomisk utformet. Det er et slikt kjøkken Myhrvold og Rupro har levert, sier Forselius.

Vi er stolte og ydmyke over å bli involvert i et slikt prestisjeprosjekt, sier Morten Andresen i Myhrvold Storkjøkken og Jens Tore Mandal i Rupro.

Lyst til å lese flere saker?